“I don’t create recognizable things, I aim to create pieces that awaken curiosity and leave a freedom for creativity and interpretations. Strength, determination and a love of striking beauty are fundamentally embedded in my art. My goal is to empower, inspire and evoke curiosity which awakens ones inner strength.”

– Annika Salmi

Minusta

Olen monipuolinen taiteilija, joka rakentaa taidetta omassa puuverstaassaan Kouvolassa. Taide on se tapa, jolla voin kertoa omaa tarinaani, omaa elämääni, sitä mitä itse koen ja mitä näen sekä sitä, mitä muut kokevat ja tuntevat. Taiteesta syntyy puu- ja akustiikkataideteoksia, joiden tarkoitus on mullistaa akustoivien ratkaisujen maailma ja tuoda taidetta myös paikkoihin, joissa taidetta ei ole aiemmin juurikaan käytetty. Teoksissa yhdistyy moderni abstrakti taide sekä akustoiva ominaisuus, funktionaalisuus kohtaa kauneuden ja herättää ajatuksia, sekä tunteita. Lisänä teen myös näyttäviä kanvastauluja sekä puuvanerille teoksia. Monimuotoiset materiaalit antavat vapautta välittää erilaisia tunteita ja ajatuksia monin eri keinoin. Intohimoni taiteeseen huokuu jokaisessa uniikissa teoksessa, jolla on oma tarinansa. Suurimmat inspiraatiot taiteeseeni tulee luonnosta, vedestä, tulesta ja maasta, jotka ällistyttävät, joka kerta omalla mystisyydellään.   

Olen koko ikäni koettanut sopia johonkin muottiin, tehdä asioita kuten odotetaan niitä tehtävän. Taiteessani, saan tehdä asiat juuri kuten minä itse koen ja näen. En tee tavallisella tavalla, en välttämättä sovi tiettyyn muottiin tai genreen, ja nautin siitä, että haluankin tehdä asioita toisin. Taide ei ole koskaan valmista, ja jatkuva testaaminen ja uusien tekniikoiden löytäminen pitää teokseni ikuisesti kehityksen alla. Missioini on levittää taidetta ja kauneutta sekä herättää katsojissa uteliaisuutta samalla kun tarjoan ylellisiä ja funktionaalisia teoksia. 

Akustiikkataide

Haluan kaunistaa tiloja esimerkiksi akustiikkalevyille tehdyn taiteen avulla. Tänä päivänä monessa paikassa myydään vielä tavallisia seinälevyjä, sen sijaan että heillä voisi olla tiloissaan upeaa taidetta, jolla on myös ääntä vaimentava funktio. Puun käyttö taiteessani on keskiössä ja teen itse puureliefit itse käsityönä, jokainen palikka kerrallaan. Hurmaava tuoksu ja meditatiivinen työskentely on myös tietynlaista sielun terapiaa itselleni, joka tasapainottaa nykyaikaista kiireistä ja suorittamiskeskeistä elämää. Puuteoksissani pyrin välittämään sitä rauhan tunnetta myös katsojalle. Kanvastauluissa ei tarvitse pidätellä luovuutta, voin käyttää värejä ja tekstuureita rajattomasti, antaen luovuuden pulputa.  

Nämä kaikki eri tekniikat ja materiaalit antavatkin upeat mahdollisuudet totetuttaa niitä kaikkia omia tunteita kullakin hetkellä, ja ne luovat myös mielenkiintoisia kokonaisuuksia näyttelyihin.  Ylellisyys voi myös oll ekologista ja pyrin toiminnassani huomioimaan ekologisuuden. Istutan myös puun jokaista myytyä teosta kohden TreeBuddy.earth kautta.