“I don’t create recognizable things, I aim to create pieces that awaken curiosity and leave a freedom for creativity and interpretations. Strength, determination and a love of striking beauty are fundamentally embedded in my art. My goal is to empower, inspire and evoke curiosity which awakens ones inner strength.”

– Annika Salmi

Minusta

Olen monipuolinen taiteilija, sisustussuunnittelija ja innovaattori, joka tekee taidetta omalla tavallaan. Suuret tunteet, se mitä näen maailmassa ja syvä pohdinta tuovat teoksilleni luonteensa. Uteliaisuus maailmaa kohtaan tuo ideoiden ryppäitä päivittäin, jotka on pakko saada purettua taiteen muotoon. Taide on se tapa, jolla voin kertoa omaa ja muiden tarinoita, ja pohtia maailmankaikkeutta ja sen ulottuvuuksia. Sitä mitä itse koen ja mitä näen sekä sitä, mitä muut kokevat ja tuntevat. Taiteesta syntyy puu-, canvas-  ja akustiikkataideteoksia, joiden tarkoitus on mullistaa akustoivien ratkaisujen maailma ja tuoda taidetta myös paikkoihin, joissa taidetta ei ole aiemmin juurikaan käytetty. Teoksissa on vahvana esillä moderni abstrakti taide ja funktionaalisuus sisältää kauneuden ja herättää sekä tunteita.  Monimuotoiset materiaalit antavat vapautta välittää erilaisia tunteita ja ajatuksia monin eri keinoin. Intohimoni taiteeseen huokuu jokaisessa uniikissa teoksessa, jolla on oma tarinansa. Suurimmat inspiraatiot taiteeseeni tulee universumista, luonnosta, vedestä, tulesta ja maasta, jotka ällistyttävät, joka kerta omalla mystisyydellään.  Olen koko ikäni koettanut sopia johonkin muottiin, tehdä asioita kuten odotetaan niitä tehtävän. Taiteessani, saan tehdä asiat juuri kuten minä itse koen ja näen. En tee tavallisella tavalla, en välttämättä sovi tiettyyn muottiin tai genreen, ja nautin siitä, että haluankin tehdä asioita toisin. Taide ei ole koskaan valmista, ja jatkuva testaaminen ja uusien tekniikoiden löytäminen pitää teokseni ikuisesti kehityksen alla. Missioini on levittää taidetta ja kauneutta sekä herättää katsojissa uteliaisuutta, joka kantaa. 

Monenlaista taidetta

Tiloja voidaan sisustaa monenlaisin eri tavoin. Moneen tilaan sopii esimerkiksi kattoon asennettavat akustiikkalevyt, toisiin taas vaaditaan hieman enemmän. Näissä kohteissa joissa on esimerkiksi korkeita huoneita, paljon ikkunoita ja laatta tai kivilattioita, kaikuminen voi silti olla haaste. Jopa puutaloissa, joissa on suuret huonekorkeudet, tämä haaste voi olla läsnä. Ratkaisuna tähän voisi olla upea akustiikka taide, jolla on myös ääntä vaimentava funktio. 

Puun käyttö on taiteessani on myös läsnä, koska puu on itselleni rauhoittava materiaali. Kaikissa tiloissa ei puuta ole käytetty sisustuksessa ja näissä kohteissa puutaide voi tuoda miellyttävää harmoniaa.  Hurmaava puun tuoksu on jo työskentelyvaiheessa meditatiivista ja se on myös tietynlaista sielun terapiaa itselleni, joka tasapainottaa nykyaikaista kiireistä ja suorittamiskeskeistä elämää. Puuteoksissani pyrin välittämään sitä rauhan tunnetta jota luonto ja puu materiaalina tuo itselleni myös asiakkaalle. Canvastauluissa ei tarvitse pidätellä luovuutta, voin käyttää värejä ja tekstuureita rajattomasti, antaen luovuuden pulputa. Huomasitko, että canvas tauluissanikin on tekstuuria ja puuta? 

Nämä kaikki eri tekniikat ja materiaalit antavatkin upeat mahdollisuudet toteuttaa suuren variaation erilaista taidetta. Pohjimmiltani haluan auttaa sinua löytämään juuri sinun omaan tilaasi täydellisen taideteoksen, jonka parissa voit viettää aikaa, rauhoittua ja nauttia elämästä, tässä ja nyt. 

Koska ekologisuus ja maailmamme on minulle äärimmäisen tärkeää, istutan myös puun jokaista myytyä teosta kohden TreeBuddy.earth kautta. Voimme parantaa maailmaa yhdessä samalla kaunistaen tilojamme.