Annika Salmi Art luo eksklusiivista abstraktia taidetta ja akustoivia teoksia, joissa yhdistyy suomalainen puu, maalaus sekä akustoivissa teoksissa korkealuokkainen akustiikkalevy. Teokset ja teossarjat ovat uniikkeja käsityönä luotuja yksittäiskappaleita. Mittatilausteoksia sekä isompia kokonaisuuksia tehdään asiakkaan tilan ja tyylin mukaisesti tilauksesta. 

Abstrakteissa teoksissa näkyy tarinat, tunteet ja kokemukset. Niissä yhdistyy värit ja luonnollinen puu loogisen epäloogisesti. Puut sahataan, hiotaan, maalataan ja liimataan käsityönä. Värit valitaan intuitiivisesti teoksen teeman mukaisesti. Välillä liikutaan varjoissa, toisinaan tropiikin väripaletissa. Teokset sopivat niin kotiin paraatipaikalle, kuin julkiseen tilaan ekologiseksi katseenvangitsijaksi.

Ajatus akustiikkataiteesta syntyi kesken perheillallisen ruokailuhuoneessamme jossa on paljon ikkunoita, kivipintaa ja vähän tekstiiliä. Kaikuminen ja kovat äänet herättivät ajatuksen, voisinko perus taideteoksen korvata jollakin, joka voisi myös olla funktionaalinen sen kauden lisäksi? Tästä syntyi Annika Salmi Art akustiikkataide. 

Luonto on perustana Annika Salmi Art toimintaan monella tapaa. 

Aiheita teoksiin syntyy luonnosta, sen upeista väreistä, muodoista, tulivuorista, avaruudesta, syvistä meristä ja muista upeista luonnon ihmeellisistä ilmiöistä. Idean saatuani, tutkin, luen ja syvennän ajatuksiani kunnes kokonaisuus alkaa tuntua eheältä ja taideprosessi voi alkaa. Usein värit ja ajatukset valikoituvat kuin itsestään, tunteiden mukaan, toisinaan ne päätetään ennalta. 

Puu valikoitui luonnolliseksi materiaaliksi, koska pappani aikoinaan on ollut puuseppä. Puun hurmaava tuoksu, upeat kuviot ja luonnollinen materilaali oli kuin itsestäänselvyys minulle ottaa mukaan taiteeseeni. Kierrätetystä puusta saa mielenkiintoisia teoksia, joiden edellinen elämä jää taiteeseen mukaan kertomaan omaa tarinaansa. Käytän paljon kierrätyspuuta ja materilaalia aina kun sitä saan. Koska kuitenkin hankin puuta myös paikallisilta sahoilta, koen velvollisuudekseni kompensoida tätä istuttamalla puita jokaista myytyä teosta kohden. Tree Buddy.earth on suomalainen yritys jonka kautta saan asiakaalle gps koordinaatit ja puunhoito sopimuksen. Puita istutetaan paljon esim. Indonesiaan jossa puiden avulla saadaan pidettyä tulvia kurissa, ylläpidettyä luonnon monimuotoisuutta ja annettua paikallisille eläimille asuinpaikkoja. Haluan omalla esimerkilläni osoittaa että voimme tehdä myös hyvää maapallolle samalla kuin teemme yritystoimintaa. 

Tilaustyöt

Tilaustöissä selvitämme ensin asiakkaan toiveet ja kartoitamme tilan johon teos tulee. Valitsemme sopivat materiaalit, tekniikan, tyylin ja koon. Huomioimme tilan sisustuksen sekä voimme toimia yhdessä sisustussuunnittelijoiden ja projektista vastaavien kanssa varmistaaksemme että kokonaisuudesta tulee tyylikäs. Tilaustöissä, puolet maksusta veloitetaan etukäteen ja loppusumma maksetaan työn valmistumisen jälkeen. Asennuksista vastaa asiakas itse. Jos kohteena on tila, joka vaatii vaativia akustiikkalaskelmia, akustikko otetaan mukaan konsultoimaan projektia, joka sisällytetään projektin hintaan. 

Lähetykset ja asennukset

Teokset lähetetään joko luotettavan kuriiripalvelun tai matkahuollon kautta. Kuljetuksista ja mahdollisista palautuksista tulee kulut asiakkaalle maksettavaksi. Ekologisuuden nimissä, toivon ettei tuotteita tilata ja lähetetä turhaan edestakaisin. Teokset on huolellisesti pakattuna ja ne toimitetaan kotiinkuljetuksena ovelle. Kaikki teokset tulevat seinälle ripustus valmiina ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu. Joissakin tapauksissa esimerkiksi, jos haluat kehystää teoksen kannakkeet eivät tule valmiiksi kiinnitettyinä teokseen vaan ripustimet tulevat kehykseen. Tämä sovitaan asiakkaan kanssa erikseen. Teosten ripustamisessa suositellaan jykevää ruuvia ja ne on valittava aina oman seinäsi mukaisesti. Mikäli et ole varma ripustamisesta, suosittelen palkkaamaan ammattilaisen ripustamaan taulun seinälle. Annika Salmi Art ei vastaa seinäruuvien ja muiden kiinnitysratkaisujen valinnasta, joten varmistathan että se kestää seinällä kiinni ilman taulun putoamisvaaraa. 

Annika Salmi Art/ Falam Oy Y-tunnus: 1093463-2